­

Svaret fra Skoleleder Allan Lauenblad af Østerby Skole er klart: ”Jeg har behov for de bedste lærere til min skole”. Danmarks Lærerforening mener, at det er spild af penge, og at der ikke er så stor en forskel på lærerne. Poul Erik Skammelsen fra TV 2 NYHEDERNE spørger: ” Er det ikke dit job som leder, at kunne ansætte de bedste?”. Skolelederen er ikke i tvivl: ”Nej, jeg skal sikre mig, at vi har de bedste lærere ansat”.  (TV 2 NYHEDERNE onsdag den 12. august kl. 22.00).

Hvordan tænker det danske erhvervsliv i dag?
Der er ikke den store tvivl om, at de fleste ledere i dag synger med på parolen om, ”at vores medarbejdere er vores vigtigste aktiver.” Men diskussionen om, hvorvidt penge bedst er givet ud ved rekrutteringen, eller om de skal gå til udvikling af de medarbejdere, kan være interessant. En ting er sikkert. Dansk Lærerforenings kommentar, om at der ikke er den store forskel på lærerne, er skudt helt ved siden af! Det er ganske vist en sympatisk tilgang som de konservative fagbevægelser holder fast i, men det passer ikke!

Spørgsmålet fra Poul Erik Skammelsen, om hvorvidt det ikke er en del af en leders pligter og kompetencer at kunne ansætte de rette personer, er rigtig godt, da det repræsenterer mange menneskers holdning – også blandt ledere i det private erhvervsliv. Igen må man bøje sig for skoleleder Allan Lauenblad, når han siger, at hans opgave er at sikre sig, at han har de bedste (og/eller) rette lærere ansat, og at han netop har sikret sig dette ved ekstern hjælp.

Share This